OMLADINSKI CENTAR EUNI­” je nevladino i neprofitno udruženje , osnovano na  neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti nauke,kulture, ekonomije, ekologije,bezbednosti,omladinske politike, sporta, promovisanje demokratskih vrednosti,vrednosti evropske integracije,aktivizma i volonterizma.

Cilj Udruženja je da svojim aktivnostima doprinese razvoju zajednice putem :

1.   unapređenja standarda,
2.   edukacije i aktivnog uključivanja javnosti a posebno dece i mladih u sve tokove zajednice, kako bi se rešavali lokalni regionalni i republički problemi,
3.   javnog zalaganja za promenu i razvoj novih navika u svim oblastima  delovanja, a sve to putem jačanja razumevanja, međusobnog poznavanja i saradnje ljudi , zajednica i država, kao i podsticanjem svestrane i slobodne komunikacije  između svih.

Najznačajniji koraci u razvoju UG OMLADINSKI CENTAR EUNI su:

  • ovlašćenje za sprovođenje” Nacionalne kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu “ u jugoistočnom regionu Srbije.
  • distribucija EYCA (evropskih omladinskih kartica) na teritoriji Niša i regiona,
  • učestvovanje u donosenju Deklaracije o osnivanju Kancelarije za mlade Zapadnog Balkana.

OMLADINSKI CENTAR EUNI je udruženje registrovano zvanično januara 2014. Zapravo grupa (neformalna – TIM) je osnovana pre godinu dana od strane mladih ljudi, visokoobrazovanih, sa područja  Niša u cilju davanja svog doprinosa u procesima poboljšavanja života mladih u svom gradu i okolini. Grupu je činoli 5 visokoškolaca i studenata i još desetak volontera. Koji su se prema stručnosti i interesovanjima priključili timu, svako se je zalagao za svoju stručnu oblast. Ubeđeni da mladost i znanje predstavljaju jako važan faktor u svim progresivnim procesima, a svakako i procesu ostvarivanja ciljeva neformalne grupe. Broj volontera se postepeno povećavao , jer je grupa otvorenog tipa. Mladi građani su se priključivali, iznosili svoje predloge i ideje, a zajedno smo sve to uspešno timski realizovali.Nakon što su uspešno realizovali niz aktivnosti neformalna grupa TIM se januara 2014. formalizovala radi lakse organizacije aktivnosti i projekata, zarad veće prepoznatljivosti u društvu.